Ødipus

Elna er en jordbunden journalist. Da hun var 20 år gammel, gik hun alligevel til en clairvoyant, fordi hendes kærlighedsliv længe havde været noget håbløst rod. Her fik hun at vide, at hun ville blive gift med en tidligere bekendt, få 3 drengebørn og dø når hun var i starten af fyrrene.

Nu er Elna 41, gift med en fra klassen under hende og har fået 3 drenge. Men selv om hun er en rationel karakter, kan Elna ikke få sidste del af spådommen ud af hovedet. Hun ønsker brændende at se sine børn vokse op og har ikke lyst til at dø nu. Hun lader sig lægetjekke og opsøger også på ny en clairvoyant for at finde ud af, hvad clairvoyance egentlig er for en størrelse.

Ødipus er lidt ældre end Elna. Faktisk mere end 2tusind år! Men han vil som Elna også ”vide besked”, for til en fest har en fulderik nemlig udbasuneret, at han, Ødipus, slet ikke ligner sin mor og far. Ødipus kan ikke få fulderikkens ord ud af sine tanker. Er hans forældre virkelig hans rigtige forældre, eller lyver de for ham?

Clairvoyanter var også dyre dengang, men det må koste hvad det vil. Ødipus opsøger den tids mest efterspurgte og dyreste behandler, Oraklet i Delfi. Der var ikke tidsbestilling i Grækenland for 2tusind år siden, så Ødipus må stille sig i kø som alle andre. Omsider bliver det hans tur, og han modtager sin spådom:

Din fars og en konges morder, din mors og en dronnings elsker, dine kongebørns bror!

Ødipus aner ikke, hvordan han er kommet ud af templet, og det svimler for ham, da han kommer ud i sollyset…

 

Vil du vide mere om ”Elnas spådom” ligger den som podcast på dr.s radiofortællinger, og har du mod til at få hele historien om Ødipus´ møde med behandlersystemet og videre skæbne, så kommer vi gerne og spiller vores teaterstykke.

Begge historier er højaktuelle.

ØDIPUS er produceret af teater2tusind med støtte fra Statens Kunstråd.

  • INSTRUKTION: Nils P. Munk.
  • SCENOGRAFI OG KOSTUMER: Birgitte Nisbeth og Nils Lau.
  • MEDVIRKENDE: Jan Overgaard Mogensen og Peter Seligmann.
  • VARIGHED: ca 1 time.

Scenekrav: 4 m. br. / 5m. dy. / 3,5 m. hø.

Mørklægning ikke nødvendig.

Pris: 12.000 kr. inkl. moms og transport.  (v. 150 tilskuere)

Der gives rabat ved køb af flere opførelser.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.