Udland

At rejse er at…gøre sit yderste for at få fortalt sin historie. Også når en intim forestilling til 80 tilskuere pludselig skal spille udendørs – og for 800 – i bagende hede. Hvis der er fælles vilje, ja så prøver man at gennemføre.
At rejse om på den anden side af jorden med fly, tog, bus – og så aflyse! No way!
Selvom det fysiske sprog og de sceniske virkemidler kan overskride landegrænser og overvinde kulturelle forskelligheder, har vi valgt den møjsommelige vej at oversætte og indstudere på engelsk, tysk og spansk. Det har været anstrengelserne værd. Som at få prinsessen og det halve kongerige.

zambia-collage

HALLØJ, HER KOMMER JEG!

Estland, Mexico, Schweiz, Zambia, Tyskland, USA, Kroatien, Østrig Slovenien, Grønland, Letland.Døde krager, pludder og slidte sko findes overalt. HANS CLODHOPPER, JUAN EL TORPE alias KLODS HANS har fundet prinsessen i alle afkroge af verden.”

grenland2

EL VIAJE DE BALDER

Har spillet i det mexicanske højland. Balder Sørensen har rejst til Cuba for at tjene penge til et nyt hjerte. Har spurgt japanske børn på Okinawa, om han måtte få deres hjerte, hvis de skulle dø. Men de skulle ikke dø. HJERTERFRI måtte videre. I London har Balder fortalt sin historie – HEART TO HEART – for at tjene penge til en hjerteoperation i USA. Han har rejst Tyskland tynd, Østrig og Schweiz, for til sidst at erkende, at det var hans avancerede kontroltekniske hjerteapparat, den var gal med. Hans hjerte fejlede intet.

spanien-mex-collage

NORBERTO NUCAGORDA

Fra Ciudad Juarez ved den amerikanske grænse til Campeches varme kyst. Fra Oaxacas højland til Chihuahuas ørken. NORBERTO NUCAGORDA, et tyknakket mistroisk næsehorn, har hærget store og små mexicanere fra nord til syd. Fra små bjerglandsbyer til larmende millionbyer.

grenland1

DRENGEN SOM VILLE VÆRE MENNESKE

Har sejlet mellem isbjerge op langs den grønlandske vestkyst og i en lille bygd på Grønlands østkyst traf vi år senere DET HUNGRENDE BÆST. En isbjørn var kommet ind i fjorden. Med hundeslæde og helikopter fortsatte turnéen.