Ødipus

odipuskollage

pressefotos

 

Denne forestilling er ikke aktiv. Ødipus 2021 kan finde ved at klikke her.

En intim, underholdende, pågående, fræk og nutidig ungdomsforestilling om at finde sin identitet, udfordre skæbnen og sætte spørgsmålstegn ved livets mening:

Hvem er jeg? Hvor kommer jeg fra? Hvor skal jeg hen?

I tusindvis af år har disse spørgsmål optaget mennesket, som har prøvet at finde svarene hos stjernetydere, sandsigersker, offerpræster eller som i denne historie: Oraklet!

Ødipus er historien om det moderne menneske.

Han vil vide besked om alt for enhver pris. I det uhyrlige drama, han udløser, bliver Ødipus selv detektiven, der nådesløst prøver at afdække sandheden om sin mor og far. Men her er mesterdetektiven mod sædvane selv skurken – og den sidste til at opdage det…

  • MEDVIRKENDE Anne Karina Nikolajsen, Anders Valentinus Dam, Dan Zahle, Peter Seligmann.
  • INSTRUKTØR Ole Sørensen
  • SCENOGRAF Poul Fly Plejdrup
  • MUSIK/LYD Anette Gøl
  • ALDERSGRUPPE 12 – 17 år
  • VARIGHED 70 min.
  • SPILLELOKALET Svarende til en mindre gymnastiksal..
  • MØRKLÆGNING Ikke nødvendig

Folkeskolen, maj 2007 (Martin Dryer Pedersen) En flot indsats. Det er befriende med en fortolkning, som ikke gør det mere besværligt,end hvad godt er. Troværdig og pædagogisk formår de at fastholde publikum i den til tider svært tilgængelige historie. Forestillingen kan med succes også bruges i elementær undervisning i græsk tragedie for elever i udskolingen.

Jyllands-Posten, 24.04.07 (Henrik Lyding) teater2tusinds fortolkning af Ødipus-tragedien er en barsk og vedkommende oplevelse fra 12 år og opefter. I ”Ødipus” er vi inviteret til fest med dunkende musik og mænd i jakkesæt. Senere bænkes vi som i en arena og oplever kampen om kongemagten, oraklets tvetydige svar, sfinxens gåde og Ødipus, der ender med at myrde sin far og gifte sig med sin mor. Tre mænd og en kvinde knalder virkelig til de gamle ord, så det spjætter i os, og vi forstår, hvor grusom skæbnen kan være. Jeg tror ikke, jeg har set Ødipus-historien fortolket enklere, renere og stærkere end her.

Fyns Amts Avis, 13.04.07 (Marianne Kjær) Den fremragende skuespillerkvartet har travlt. De er alt fra barnegråd til folkemængde samt alle personerne, igen og igen. Der er gode indfald i de hurtige personskift med sjaler, solbriller, kalotter og hårpynt. Især Peter Seligmann morer som den gamle sure seer Teiresias. Flot opdatering. Stykket giver lyst til at genopfriske den blodige historie.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *